Lokal SEO

Slutt med sløsing av tid og penger på løfter når vi leverer resultater. Med Lokal SEO får din bedrift en plass på førstesiden!

 / Patago.no

Min bedrift ønsker å dominere lokal seo

Lokal SEO for din bedrift

Om du allerede har en nettside eller har vurdert å opprette en, så kjenner du verdien av digital markedsføring, men er du kjent med Lokal SEO?

Hvem jobber vi med?

Vi arbeider utelukkende med forretninger som ønsker å investere i egen vekst. Vår metode for Lokal SEO er vel utprøvd og gir resultater gang etter gang. Du kan fokusere på den daglige driften og gjøre deg klar for å ta imot dine nye kunder.

Noen Fornøyde Kunder

Doblet omsetningen vår på rett i overkant av 1 år med hjelp av Patago

Mantas Kasperavicius / Riktig Renhold

Patago leverer utrolig gode resultater for oss. Tusen takk for en så god jobb!

Andre Hauge / APR Lager

Din bedrift kan dominere lokale søk

 

Men først, hva er «Lokal SEO»?

SEO er som kjent en forkortelse for Search Engine Optimization eller søkemotoroptimalisering. Dette handler om å aktivt tilpasse seg Google sine retningslinjer for nettsider, uten å nødvendigvis prioritere at den er tilknyttet et spesifikt område. Lokal SEO har som mål å få din bedrift opp til førstesiden når potensielle kunder søker på din tjeneste i et bestemt område.

Det overordnede målet med SEO er å oppnå at nettsiden din får høy autoritet av Google. Faktorer som spiller inn når en nettside indekseres av søkemotorer er blant annet at innholdet er relevant, orginalt, godt lenket, og at siden lastes kjapt. Dette høres veldig enkelt ut, men det er det ikke. Google sin AI algoritme bearbeider nettsider døgnet rundt. For å konkurrere i toppen på utvalgte søkeord er man nødt til å gå helt ned i sidearkitekturen på nettsiden og bygge et solid fundament. Det holder ikke bare å legge inn gode beskrivelser og fine bilder. Om en nettside bruker 5 sekunder på å laste straffer algoritmene deg, og dermed kommer du lengre ned på rangeringene. Undersøkelser viser at 60% avbryter innlasting av side dersom den prosessen tar lengre enn 5 sekunder.

Hva vil Lokal SEO bety for meg?

Samtlige av våre kunder har fått resultater langt over hva de hadde fantasert om på forhånd. Vi elsker det vi driver med og det er ingenting som gir oss mer glede enn å høre når du tar kontakt bare noen få mnd inn i oppdraget for å fortelle at det vi gjør fungerer. 

Dersom vi gjør SEO-jobben for deg vil du helt enkelt forbedre rangeringene dine og få flere kunder.

ER SEO EN ERSTATNING AV ADS?

 

Det korte svaret er, nei.

 

Å kjøpe annonsering er vel og bra det – for å få inn besøkende til nettstedet ditt.

Det er absolutt en god måte å få inn leads, men den er kostbar, og du er måned for måned avhengig av å konvertere noen av disse leadsene for å få ROI.

Ads, eller annonsering, dreier seg som regel om en kortsiktig investering, for å få en kortsiktig gevinst.

Med en gang vi stiller oss spørsmålet: Hvordan kan man få inn besøkende fra søkemotorer uten å betale for ads? Eller – Hva gjør man i perioder der annonser blir for dyre? Det oppstår nemlig kraftige prisøkninger når det er mye konkurranse for enkelte søkeord i feks Google Ads. 

Svaret er enkelt – SEO!

Dersom nettsiden og innholdet ditt er optimalisert strategisk opp mot de populære søkeordene innen din tjeneste, samt på de smarte søkeordene som gjerne ikke er like populær, men som gir deg de rette kundene, vil du få en gjevn strøm med innkommende besøkere hver eneste måned. Desto bedre SEO-jobben, jo mer besøkere får du, og det ser man spor av helt ned på bunnlinjen.

Ads – Usikker kortsiktig investering

SEO – Stabil langsiktig investering

Annonser kan være en gunstig måte å kjøre kortsiktige kampanjer på. Vi har gode tall på det og – for all del.

Men

For dem som ønsker en bærekraftig forretning med eksponentiell vekst som kan håndteres trenger man et fundament først. 

Vi ser veldig ofte at forretninger som har alt i orden på det operative, i det å levere tjenesten sin, selge produktet, eller hva det no skulle være, faktisk har hoppet forbi en av de mest vesentlige delene på veien. Nemlig, grunnmuren. De gikk gjerne rett til å bygge fasaden sin i det digitale markedet. Du kan ha det flotteste huset i gaten, men det er ingen som finner frem til den gaten, og absolutt ikke huset ditt. Det er ingen skilt i jungelen, det er ingen veivisere, eller algoritmer som plukker opp innholdet fra siden din. Du kan søke særdeles spesifikt og allikevel ikke finne nettsiden din.

Selvfølgelig finnes det mange som har gjort en verdig innsats i å søkemotoroptimalisere nettsiden sin.

Mange er god på lenkebygging, innhold, sosiale medier, og har i utgangspunktet en god side. Hadde det vært nok til å dominere søkeordene ville alle gjort det.

Det finnes en hel rekke andre faktorer Google setter, fjerner, redigerer, og utvikler i sanntid. Her kan du finne en liste over alle de 200 mest sentrale faktorene som avgjør rangeringen din.

Med andre ord kan hver eneste funksjon, media, ord, piksel, og all øvrig data søkemotoroptimaliseres. Dette er et helt fagfelt. Det tar flere år å lære, og i tilleg må man lære i sanntid for å henge med i utviklingen.

98% av søkere velger en bedrift / et tilbud som dukker opp på side 1 av søkeresultatene. Rundt 50% velger konsekvent en bedrift som rangerer på side 1 organisk, vel vitende om at alle som er aller øverst, på annonseplassene, har betalt plassering der. De nettstedene som har høyest relevans og er gitt høyest autoritet av Google havner altså på side 1 med eller uten annonsering.

De aller beste prospektene våre befinner seg et sted mellom bunnen av 1 siden og side 3 på sine respektive søkeord. Grunnen til dette er at vi gjør sport i å få dem til side 1. For oss betyr det at kunden allerede kjenner verdien av SEO og har laget en side som er kompatibel med Google. En side vi med relativt enkle grep, raskt kan sende opp i teten.

I tilfeller der en kunde av oss har en svakere nettside, eller mangler en nettside i det hele tatt, vil vi bearbeide siden fra bunnen og opp. På den måten sikrer vi at den havner høyt straks Google indekserer den. 

For å være helt ærlig kan vi få hvilken som helst nettside opp til side 1, sålenge den er eid av et seriøst selskap med tjenesten / produktene sine i orden.

Den eneste hindringen mellom deg og bedre rangeringer er viljen og kunnskapen til å investere i SEO. Er du ny for begrepet vil vi absolutt anbefale deg å lese mer om det på siden vår. Du er selvsagt velkommen til å ta kontakt med eventuelle spørsmål.